Bloedblaasjes

Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar meestal komen e voor op de rug, buik, decolleté, en gezicht. Bloedblaasjes zijn voor sommige mensen cosmetisch storend, maar ze zijn onschuldig.

 

Hoe ontstaan bloedblaasjes?

De kleine speldeknop grootte blaasjes ontstaan vaak pas op latere leeftijd.  Er wordt gezegd dat het erfelijke is of in aanleg aanwezig maar daar is geen bewijs van.  Er is in ieder geval een verandering in het weefsel aanwezig welke maakt dat de huid op die plaats verdikt en de vaatjes opzwellen. Vaak ontstaan ze spontaan door stress of bij zwangerschap.  Zonlicht zou ook een minder positieve invloed op dit proces hebben.

Hoe kunnen bloedblaasjes verwijderd worden?

Met de SPOTCORRECTOR coaguleren wij deze rode blaasjes, het blaasje wordt van binnenuit gestold, waarna het stolsetjes oplost en het bloedblaasje verdwijnt.


 

Is een behandeling om bloedblaasjes te verwijderen pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk maar u voelt wel een tinteling tijdens de behandeling. Na 1 dag krijgt u een korstje op de plaats waar het bloedblaasje zat en na 5 tot 7 dagen valt het korstje eraf en is uw bloedblaasje verdwenen. Meerdere bloedblaasje tegelijk behandelen is prima mogelijk.

Kan een bloedblaasje na een behandeling terugkomen?

Soms kan het zijn als het bloedblaasje vrij groot was dat deze niet in 1 behandeling geheel weg is. U kunt dan na ongeveer 3 weken terugkomen voor een controle en een eventuele nabehandeling.

 

Nabehandeling bloedblaasjes:

Het nat laten worden van het wondje, wondinfectie en blootstelling aan de zon kunnen het cosmetisch eindresultaat nadelig beïnvloeden.

Hou het wondje zo droog mogelijk en zodra het korstje is verdwenen,  breng een SPF50 Sunblock aan op het behandelde plekje. Dit om pigmentatie te voorkomen.